Asennus

Asennuksessa ei rakenteissa käytetä höyrysulkua, joten seinä on avoin vesihöyryn diffuusiolle ja voi aina kuivua. Yleisiin kipsirakenteisiin ja kipsilevyjen asennuksiin verrattuna lisäeristyksen asentamiseen kuluu vähemmän aikaa ja yhä useammat asiakkaat ovat valinneet olkilevyt, koska tällä materiaalilla lisäeristetyissä hirsirakennuksissa niiden ominainen hyvä sisäilma ei muutu.

Käsittely

LEVYN LEIKKAAMINEN:

Levyä on helppo käsitellä: siihen saa helposti leikattua ikkuna- ja ovi-aukot. Levyn leikkaamiseen sopii yksinkertainen sirkkeli tai kuviosaha, jossa on leveät hampaat. Asennusreiät voidaan jyrsiä levyyn puun käsittelyyn tarkoitetuilla työkaluilla. Leikkaamisen jälkeen peitä näkyvillä olevat oljet teipillä levyn kestävyyden säilyttämiseksi.

JÄTTEIDEN KÄSITTELY:

Olkilevystä tulevia jätteitä voidaan laittaa normaaliin kotitalousjätteeseen. Ne voidaan kompostoida tavalliseen tapaan, mutta on otettava huomioon, että niiden täydellinen kompostoiminen on hidasta, jonka vuoksi suosittelemme levyjen leikkaamista pienempiin osiin ennen kompostointia.

LEVYJEN KIINNITYS TOISIINSA:

Käytä levyjen toisiinsa kiinnittämiseen ja laattojen levyyn kiinnittämiseen ruuviliitoksia. Naulat eivät pysy tiukasti olkilevyssä. Levyjen toisiinsa liittämisellä ja lattiaan tai kattoon kiinnittämiseen voidaan käyttää sopivan muotoisia ruuveja. Asennuksen aikana levyjen liitoskohtien väliin on levitettävä asennusvaahtoa, jonka jälkeen levyt tulee painaa toisiansa vasten ja asentaa riittävä määrä kiinnitysruuveja. Laatat voidaan liittää toisiinsa myös pitkällä vinosti ruuvatulla ruuvilla, joka yhdistää molemmat levyt.

Levyyn ei tarvitse tehdä esiporausta eivätkä proput ole pakollisia. Käytä 5 tai 6 mm ruuveja.

ULKOSEINIEN KÄSITTELY:

Levy voidaan kiinnittää seuraavana kerroksena ensisijaiselle pinnalle pohjamaalin tai kosteussulun jälkeen. Levy sopii ulkoseiniin koolauksen ja päällystysmateriaalin kuten puuverhoilun, rappauksen tai muun päällystysmateriaalin yhteydessä.

SISÄSEINIEN KÄSITTELY:

Sisäseinien pohjustus (primer tai pohjamaali) on pakollista ennen tasoitusta. Pohjustuksen jälkeen saumoille tulee käyttää (suositeltuna 10cm leveää) saumaverkkoa ja sementtipohjoista tasoitetta (esimerkiksi MT). Levyn liitoskohtien tasoittamisen jälkeen voidaan päällystekerroksena maalata joko kaseiinimaalia tai muuta maalia, joka jättää hengittävän kerroksen levyn päälle. Päällystekerrokseksi sopii mainiosti myös paperitapetti. Viimeistelykittinä saa käyttää kaikkia sopivia täyteaineita.

Kosteissa tiloissa pohjapinnan pohjustus on pakollista. Pohjapinnan käsittelyn jälkeen saa käyttää pintalaatoitusta päällystekerroksena tavalliseen tapaan.

UPOTUKSET LEVYYN:

Levyyn voidaan upottaa esim. sähköputki pituus suunnassa koko paneelin pituudelta. Ura ei saa kuitenkaan ylittää 30mm. Suosittelemme upotuksiin 58mm levyä.

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Askel kohti kestävämpää rakennusalaa Suomessa.