Tarinamme

EcoPanel Nordic Oy on innovatiivinen yritys, joka erikoistuu vehnän oljista valmistettujen rakennuslevyjen myyntiin. Maahantuomme tšekkiläisen, vuonna 1999 perustetun Ekopanelyyrityksen olkilevyjä, jotka ovat päätuoteryhmäämme. Lisäksi myymme puolalaisen VestaEco-yrityksen olkisia eristeitä ja tuulensuojalevyjä.

Toimme olkilevyt Suomen markkinoille vuonna 2022.

Vuosikymmenien kokemus rakennusalalta sekä nykyajan ekologiset tarpeet ajoivat meidät etsimään uusia ekologisesti kestävämpiä rakennusmateriaaleja, mikä saikin meidät erikoistumaan olkilevyllä rakentamiseen.

Alunperin toiminta on alkanut Virosta Põhuplaatperheyrityksestä. Virossa materiaalista onkin jo rakennettu esimerkiksi saunoja, taloja ja studioita. Esimerkiksi Kärg-minimökkien ja -saunojen rakentamiseen on käytetty olkilevyä. Koska materiaali oli niin suosittu ja kestävä, päätimme aloittaa tuotteen maahantuonnin sekä markkinoinnin myös Suomessa.

Olemme solmineet kumppanuuksia useiden visionääristen arkkitehtien kanssa, joille on herännyt kiinnostus olkilevyn tarjoamista mahdollisuuksista. Yhteistyö arkkitehtien kanssa ei ainoastaan avaa uusia mahdollisuuksia rakentajille kestävän rakentamisen saralla, vaan tarjoaa myös meille mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ekologista rakentamista Suomessa.

Askel kohti kestävämpää rakennusalaa Suomessa!

Tarvitsetko lisätietoa?

ASIAKASPALVELU
info@olkilevy.fi
+358 40 6831 903

Olkilevy – Historia maailmalla

Oljesta puristettuja rakennuslevyjä alettiin valmistaa 1930-luvulla ensimmäistä kertaa. Tekniikan patentoi vuonna 1935 ruotsalainen Theodor Dieden. Tekniikka perustui paineeseen ja korkeaan lämpötilaan, jolla valmistetiin kestävä ja tiivis levy. Vuonna 1945 Torsten Mosesson osti oikeudet olkilevyn tuottamiseen ja vei tuotannon Englantiin.

Olkilevyä onkin käytetty materiaalina jo lähes 100 vuotta esimerkiksi Englannissa ja Saksassa talojen rakentamiseen. Suomessa olkilevy on jäänyt unholaan betonin suosion vuoksi, mutta me päätimme tuoda materiaalin takasin markkinoille. Luotamme siihen, että olkilevyn valmistamiseen käytettävä tutkittu ja testattu teknologia toimii.

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Askel kohti kestävämpää rakennusalaa Suomessa.