Olkilevy tutuksi – monikäyttöinen ja kierrätettävä rakennusmateriaali

Olkilevy on kierrätettävä rakennusmateriaali, joka koostuu sulakepuristetusta oljesta. Levyn pinnalle on liimattu kierrätyspaperia, joka helpottaa levyn käsittelyä. Rakennusmateriaalien ongelmana on monesti kierrätettävyyden vaikeus, mutta olkilevy on ratkaisu tähän ongelmaan. Levyä pitää kasassa oljessa luonnollisesti esiintyvä liima ligniini, joten levy on täysin ekologinen.

Materiaalina jo vanha tuttu!
Olkilevy on jo 100 vuotta vanha rakennusmateriaali, josta on rakennettu taloja Englannissa ja Saksassa. Suomessa olkirakentaminen on jäänyt vuosien saatossa vähemmälle. Halusimme tuoda oljen takaisin Suomeen modernin rakennusmateriaalin muodossa, jota voi käyttää omakotitalojen, toimistojen ja studioiden rakentamiseen.

Miksi juuri vehnän olki?
Olkilevy valmistetaan juuri vehnän oljista, sillä vehnällä on riittävän pehmeä korsi, josta kuumennusprosessissa muodostuu tiivis, puuta muistuttava materiaali. Olkilevyjen valmistamiseen käytettävät vehnän korret ovat täysin puhtaita.

Tiesitkö että Olkilevy on jopa 5 kertaa tavallista kipsilevyä vahvempaa?

kierrätettävä rakennumateriaali

Käyttökohteet

Valitse kestävä ja kierrätettävä materiaali uudisrakennusprojektiisi! Olkilevy sopii loistavasti uusien omakotitalojen, kerrostalojen, toimistojen ja studioiden rakentamiseen. Olkilevy yhdistää kipsi- ja vanerilevyn sekä äänieristeen ominaisuudet, mutta on kestävämpi ja täysin ekologinen. Levyä käytetään siis yleisrakennuslevyn tapaan seinissä, katossa ja lattiassa.

Esimerkiksi omakotitalon rakentaminen olkilevyllä on helppoa ja yhdistämällä erilaisia biopohjaisia materiaaleja syntyy täydellinen ekotalo! Eristemateriaaliksi olkilevyn kanssa sopii esimerkiksi ekovilla, selluvilla tai VestaEcon olkieristeet.

Rakennustiimimme auttaa tarvittaessa projektisi suunnittelussa!

Vehnänoljesta koostuva olkilevy sopii loistavasti vanhojen talojen ja perinteisten hirsitalojen remontointiin. Vanhan hirsitalon kunnostus hengittävällä olkilevyllä säilyttää talolle ominaisen hyvän sisäilman vahingoittamatta alkuperäisiä rakenteita.

Myös seinien suoristaminen ja vanhan talon eristyksen parantaminen olkilevyn avulla on helppoa.

Olki on luonnostaan loistava äänieriste. Olkilevyn kyky eristää ääntä väliseinässä ulottuu jopa 39 desibeliin, mikä tekee siitä hyvän äänieristeen seinään, kattoon ja lattiaan.

Olkilevyllä on remontoitu omakotitaloja meluongelmien parantamiseksi ja materiaalista voi rakentaa myös äänitysstudioita, sillä tiiviisti puristetut oljet estävät äänen kulkua. Tämä on on kriittistä äänitallennuksissa, varmistaen ulkoisten äänien minimoimisen.

Esimerkiksi Dolby Atmos tunnustuksen saanut Studio89 Virossa on rakennettu kokonaan olkilevystä.

Etsitkö ekologista vaihtoehtoa omaan remonttiprojektiisi? Olkilevy on loistava materiaali esimerkiksi omakotitalon tai mökin remontointiin! Olkilevy on helppo leikata ja asentaa ruuveilla suoraan seinään, kattoon tai lattiaan vanerin tapaan.

Olkilevy on täysin kierrätettävä rakennusmateriaali!

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Askel kohti kestävämpää rakennusalaa Suomessa.